Kuka minä olen?

Hei!

Olen Matti Riekki, eli Riekin Matti – vuonna 1984 syntynyt kasvatustieteiden maisteri ja musiikinopettaja Oulusta. Reilun kolmenkymmenen elinvuoteni aikana olen ehtinyt puuhastella yhtä jos sun toista musiikin parissa.

img_7780

Aloitin pianonsoiton 6-vuotiaana. Poikakuoro Ynnin Poikiin liityin tokaluokkalaisena. Aloin soittamaan pianon lisäksi lyömäsoittimia päästessäni ala-asteen kolmannella luokalla Myllyojan musiikkiluokalle. Vähitellen yläasteen ja lukion aikana kiinnostuin myös muista perinteisistä bändisoittimista, kitarasta ja bassosta. Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 2003 Madetojan musiikkilukiosta.

Varusmiespalvelusvuoden jälkeen aloitin opiskelut musiikinopettajaksi Oulun Yliopiston musiikkikasvatuksen laitoksella. Tuolloin aloin myös ensimmäistä kertaa opettamaan soittoa. Pidin opiskelujeni lomassa soittotunteja Myllyojan ja Koskelan ala-asteella.

Jo ammoisina lukiovuosina aloitettu bändikeikkailuharrastus vei kuitenkin vähitellen mennessään ja neljän opiskeluvuoden jälkeen päätin siirtää opiskelut syrjään eksyen vähitellen kokopäiväiseksi keikkamuusikoksi. Nelostien koluamista keikkojen merkeissä kertyikin lopulta kuutisen vuotta pääosin Suvi Teräsniskan bändin kosketinsoittajana ja bändisettien laulajana. Muita säestettäviä näiden vuosien aikana oli esimerkiksi Tomi Metsäketo, Matti Esko ja Olli Lindholm.

Konserttikiipparit

Päätoimisen bändeilyn ohella harrastin toki muutakin keikkailua aina lastenmusiikkiprojekteista akustisella kitaralla säestettyihin trubaduuri-keikkoihin tai coktailtilaisuuksien taustapianomusiikkiin. Tuhansia keikkoja on tullut siis soitettua mitä erilaisemmissa tilaisuuksissa.

Vähitellen koin, että keikkamuusikkous oli tullut tiensä päähän ja oli aika keksiä jotain uutta. Lukuvuoden 2015-2016 työstin loppuun aiempia musiikkikasvatuksen opintoja kandidaatin tutkinnon verran. Kandidaatin opinnäytetyöni kirjoitin otsikolla ”Populaarimusiikin analysointi.”

Seuraavana vuonna suoritin Matin musiikkikoulun töiden ohella maisterin opinnot loppuun ja valmistuin lopulta kesäkuussa 2017 Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan musiikkikasvatuksen laitokselta kasvatustieteiden maisteriksi. Graduni kirjoitin Skypen välityksellä tapahtuvasta soitonopetuksesta.

Vuodet musiikkikentällä ovat tuoneet valtavasti monipuolista kokemusta, näkemystä ja välillä jopa sopivaa etäisyyttäkin musiikkiin. Tuntuu, että olen löytänyt oman opetustyylini ja tiedän mitä haluan oppilailleni antaa – saman elinikäisen innostuksen musiikkiin, kuin mitä minä olen joskus aikoinaan saanut.

Perheeseeni kuuluvat aviovaimo, syksyllä 2017 syntynyt tyttövauva ja 8-vuotias shetlanninlammaskoira, Ronja. Vapaa-ajan harrastuksista suurin intohimoni on tennis. Lisäksi olen toistaiseksi saanut matkustaa 44:ssä eri maassa aina kuudella eri mantereella.

 

 

 

 

Mainokset